ILPO AALTO

Syntynyt 1957
Kotipaikka Mikkeli
Mainostoimistoyrittäjä
Vaimo, kolme aikuista lasta
Kaksi lastenlasta

Muut harrastukset:
- puukonvalmistus
- matkailu
- metsässä oleskelu
- punaviinit
- automaattikellot

Polvihousuikäisenä seikkailtiin ihmettelemässä milloin sammakonkutua, milloin ulkorakennuksessa riippuvia lepakoita. Sitten tuli koko kaupunginosan pojat vallannut perhosharrastus, jonka tuloksena on vieläkin iso lipasto nurkassa. Piirustus ja maalaus kiinnostivat nuorena ja niiden pohjaksi tarvittiin valokuvia.

Retkillä alkoi olla mukana äidin Agfa Iso-rapid, jolla syntyi ensimmäisiä maisemaotoksia. Kohta kuvaus ohitti maalauksen, kun sain vuonna 1976 hankittua ensimmäisen järjestelmäkameran. Kameroita on vaihdettu ja putket sen kuin suurenevat. Tai no, nyt jo pienenevät. Mutta luonnossa oleminen on entistä mukavampaa.

Harrastuksen ansiosta tai syystä ajauduin mainosalalle ja kuvauskohteina on sitten ollut kaikenlaista kansanedustajista valaisinpylväisiin. Luontokuvauksen puolella on tullut kasattua kolme omaa kirjaa sekä osallistuttua lukuisien muiden kirjojen kuvittamiseen. Muutama näyttelykin on saatu pystyyn ja Vuoden luontokuva-kilpailusta ovat sitkeää yrittäjää palkinneet joillakin kunniakirjoilla sekä Vuoden 2004 Luontokuvaajana kuvalla -34°C. Paljon on kierretty ja kuvattu. Onneksi paljon on kuvaamatta!